Help for color synthesia!

Collaborate with other modders to make Synthesia the way you want it.
Always the latest versions: [ colors.xml | ui.xml ]
Read the Getting Started topic to learn how important it is to MERGE YOUR CHANGES every time you download a new dev preview.

Postby Montrix » 09-04-17 7:29 am

Hi guys,
I need to change some synthesis colors:
1) Change color to the gray and red bar that lies between the keys and the background
2) Eliminate white transparency on black keys (I would like them totally black, without reflections)
3) Remove shadow between the keys (both when they are on when they are down)
I attach an image to you and understand it better.
what should I go to modify in the color.xml file?
I modified other things but these 3 points I can not really find them ....
Thanks for your help

Spoiler:
4.jpg
4.jpg (415.76 KiB) Viewed 570 times
Montrix
 
Posts: 3

Postby Nicholas » 09-11-17 2:22 pm

Out of curiosity, what are you working on? I like to hear about the neat things that people are doing with Synthesia.

1. Did you mean the usually-gray bar that changes color when you pause? Or the always-red "felt" strip just below it? To change the former, edit "play_keyRail.tga" (although the red while paused is hard-coded and cannot be changed). To change the red "felt" line, just change the "keyboardFelt" color in colors.xml.

2. That shine is baked right into the black key texture in the "play_keysBlack.tga" graphics file (and "play_keysBlack@2x.tga" for HiDPI screens). You could edit the image to get rid of the shine.

3. Both versions of the shadow are at the far-right of "play_keysWhite.tga" (in the alpha channel). Set the alpha there completely solid (black) and the shadows will go away.
Nicholas
 
Posts: 11037

Postby Montrix » 09-12-17 3:08 am

hello i am trying to customize the colors of my synthesis through adobe after effect and the gray bar bother me in the process.
Anyway I managed to edit the color.xml file, but I did not understand where to find the file play_keysBlack.tga
I can not find
can you help me?

Ps: I'm on WIndows 10 pc
Montrix
 
Posts: 3

Postby Nicholas » 09-21-17 2:43 pm

Oh, sorry. Those image files are stored inside the Synthesia.exe program itself. You can use a resource editing program (say, this free one) to extract those files, edit them, and then store the changes back inside the .exe. It's a little tedious (sorry again!) but it should let you change whatever you like.
Nicholas
 
Posts: 11037

Postby Montrix » 09-29-17 1:40 pm

Hi Nicholas, I not find in the graphics folder the grey bar ....can you help me?
Montrix
 
Posts: 3

Postby Nicholas » 10-02-17 1:24 pm

It's called PLAY_KEYRAIL.
Nicholas
 
Posts: 11037


Return to Modding Synthesia

Who is online

Users browsing this forum: No registered users